Taþýnma sýrasýnda oluþacak gizli masraflar
Hesaplayamadýðýnýz harcamalar istemiyorsanýz, taþýnýrken kenara bir miktar para ayýrmanýz gerektiðini unutmayýn!
Kategori : Gayrimenkul Rehberi
07 Haziran 2016 18:08
22443 kere okundu.
Taþýnma sýrasýnda oluþacak gizli masraflar
Hesaplayamadýðýnýz harcamalar istemiyorsanýz, taþýnýrken kenara bir miktar para ayýrmanýz gerektiðini unutmayýn!
Kategori : Gayrimenkul Rehberi
07 Haziran 2016 18:08
22443 kere okundu.

Bütçenizi her ne kadar önceden yapmýþ olsanýz da, taþýnma sýrasýnda hiç tahmin edemeyeceðiniz gizli masraflarla karþýlaþabilirsiniz. Önceden hesaplamadýðýnýz bu harcamalarýn sizi yormasýný istemiyorsanýz, taþýnýrken kenara bir miktar para ayýrmanýz gerektiðini unutmayýn!

1-Ah þu taþýmacýlar!

Eðer bir taþýma þirketiyle anlaþmadýysanýz, böyle bir masrafla karþýlaþmanýz an meselesidir. Örneðin size yardým edeceðine söz veren arkadaþlarýnýzýn aniden iþi çýkabilir. Ya da eþyalarýnýzý taþýmak için önceden anlaþtýðýnýz iki kiþi yetmeyebilir. Üstelik bu ekstra elemanlarý aç çalýþtýramayacaðýnýz için hiç düþünmediðiniz bir yemek masrafý da size sürpriz yapabilir.

 

2- Geçici depo ihtiyacý!

Belki bu maddeyi okuyunca hiç ihtimal vermemiþ olabilirsiniz ama, unutmayýn taþýnma sýrasýnda her þey sizin planladýðýnýz gibi gitmeyebilir. Örneðin, yeni taþýnacaðýnýz ev için size verilen tarihte bütün eþyalarýnýzý kamyona yüklersiniz, ama bir aksilik olur; evin anahtarý size ulaþmayabilir. Ya da o kadar beklenmedik bir fýrtýna çýkar ki, eþyalarý indirmeniz imkansýzlaþýr. Bu durumda hem kamyona ekstra ödeme yapmak zorunda kalýrsýnýz, hem de yakýnlarýnýzýn evi müsait deðilse hiç hesapta olmayan bir otel masrafý ile karþýlaþabilirsiniz.

 

3- Önceki kiracýnýn faturalarý!

Örneðin sizden önce çýkan kiracý, su faturasýný ödememiþ olabilir, eve gittiðinizde sularýn kesik olmasý hiç hoþunuza gitmeyeceði gibi bu ekstra ödemeyi yapmak zorunda kalabilirsiniz. Her ne kadar bir sonraki ayýn kirasýndan düþseniz de ilk etapta sorunu çözmek için faturayý ödemekten baþka çareniz yoktur!

 

4- Yeni eþya gereklilikleri

Yeni taþýndýðýnýz ev eskisinden daha büyükse hiç düþünmediðiniz eþyalara ihtiyacýnýz olabilir. Örneðin birkaç tane fazla lamba, ya da perde gerekebilir. Bazen eski eþyalarýnýz yeni evinize uyum saðlamaz ve deðiþtirmek zorunda kalýrsýnýz. Mesela yanlýþ ölçtüðünüz bir koltuk, yeni evinize sýðmaz.Ya da eski evinizin halýsý, yeni evinize küçük ya da büyük gelebilir. Ki bunu muhtemelen hesap etmemiþsinizdir.

Yeni evinizi kiralarken fark etmediðiniz küçük bir detay, taþýndýktan sonra her an size masraf çýkarabilir. Mesela ankastre ocak çalýþmýyordur! Ya da kapý kolunun deðiþmesi gerekiyordur! Bütün bunlara hazýrlýklý olmak gerekir.

 

7- Kýrýlanlar!

Eðer taþýnma sigortasý yaptýrdýysanýz sorun yok ama, aksi durumda mutfakta eksilen birkaç bardaðý ya da vazoyu göze almak durumundasýnýz. Çünkü ne kadar dikkat etseniz de taþýnýrken birþeyler mutlaka kýrýlýr!

Kaynak : milliyetemlak.com


#