Yatýrým yapayým derken yaþayacaðýnýz senaryolar
"Ne zaman ev alýyorsun?" sorusu ile baþlayan ve ev alana kadar devam eden yaþanmasý muhtemel senaryolar.
Kategori : Gayrimenkul Rehberi
09 Haziran 2016 15:13
25720 kere okundu.
Yatýrým yapayým derken yaþayacaðýnýz senaryolar
"Ne zaman ev alýyorsun?" sorusu ile baþlayan ve ev alana kadar devam eden yaþanmasý muhtemel senaryolar.
Kategori : Gayrimenkul Rehberi
09 Haziran 2016 15:13
25720 kere okundu.

Yýllardýr çalýþýyorsunuz, oturduðunuz eve sýðamaz baþka baþka evler hayal eder olmuþsunuz, aileden devamlý bir "Ne zaman ev alýyorsun?" baskýsý ve kenarda üç beþ birikmiþiniz de var. Kabul edin ne kadar direnseniz de bir noktada siz de kendinizi taþýnma kararý almýþ "evi satýn mý alsam, kiralasam mý?" aþamasýna gelmiþ bulacaksýnýz. Bu süreçte aþama aþama yaþayacaðýnýz muhtemel senaryolarýn gelin hep beraber üstünden geçelim.

1. "Bu kadar kira vereceðime satýn alýrým!" cümlesiyle baþlayan ve muhtemelen günlerce süren hayaller silsilesine kapýlacaksýnýz.

2. Ýnternete girip satýlýk ev aramasý yapýp hayalinizdeki o muhteþem evi aramaya baþlayacaksýnýz.

3. O kadar arama kriteri belirtmenize raðmen çýkan yüzlerce ev sonucuna bakmaktan yorulmuþken tam istediðiniz gibi bir ev bulacaksýnýz.

4. Hayalinizdeki evin hayalinizdeki gibi bir fiyatý olmadýðýný görünce hayal kýrýklýðýna uðrayacaksýnýz.

5. Saatler süren "Bankada bu kadarým var, þuradan bu kadar alsam, krediden þu kadar çeksem" cümleleriyle bezeli derin bir hesap kitap iþine gömüleceksiniz.

6. Bin farklý ihtimali hesaplayýp iþin içinden çýkamayýnca mecbur hayalinizdeki evden vazgeçeceksiniz.

7. Yaþadýðýnýz hayal kýrýklýðýnýn ardýndan ev satýn almaktan vazgeçip kiralýk ev seçeneklerine bakacaksýnýz.

8. Kimi tam istediðiniz fiyatta olacak, kimi tam istediðiniz konumda, kimi tam istediðiniz þekilde. Hangisini tercih etmeniz gerektiðini düþünürken hepsini içeren seçenekleri de "kira ödeyeceðime ev alýrým" düþüncesiyle eleyecek ve baþa döneceksiniz.

9. Bu arada aile bireyleriyle her görüþtüðünüzde "Eee n´aptýn ev iþini?" sorularýna maruz kalýp, en son görüþmeden sonraki tüm süreci anlatmakla yükümlü olacaksýnýz.

10. Bir yandan da ne kadar kaçmaya çalýþýrsanýz çalýþýn çevredeki evlerden haberi vardýr diye uygun ev olup olmadýðýný sorduðunuz komþu teyze tarafýndan her fýrsatta lafa tutulacaksýnýz.

11. Hem kafanýzdaki hem etrafýnýzdan gelen sorulardan býkýp bir süre ev bakmaktan uzaklaþacaksýnýz.

12. Biraz sakinledikten sonra enerjinizi toplayýp tekrar aramaya baþlayacaksýnýz ancak bu sefer hayalinizle gerçeðinizi birleþtirerek.

13. Kriterlerinizi tekrar girip satýþtaki evleri sýraladýðýnýzda birdenbire daha önce dikkatinizi çekmeyen pek çok olasý ev göreceksiniz.

14. Elinizde listeniz tek tek evleri en ince ayrýntýsýna kadar inceleyerek gezmeye baþlayacaksýnýz.

15. Her yönüyle içinize sinen iki ev arasýnda kalýp neyi tercih edeceðinizi düþünürken ya aile üyesini ya da arkadaþýnýzý iþin içine dahil ederek hem sizin hem de yatýrým için uygun olan evi seçeceksiniz.

16. Ve sonunda hayaller kurmaya yeniden baþlayýp, yeni evinizde neler yapacaðýnýzýn heyecanýný yaþamaya baþlayacaksýnýz.

Kaynak : milliyetemlak.com


#