Acil Nakit Ýhtiyaçlarýný Karþýlamak Ýçin 6 Alternatif Yol
Kredi hesaplama sitesi Hesapkurdu.com acil nakit ihtiyaçlarýný karþýlamak için izlenebilecek 6 alternatif yol tavsiyesinde bulundu.
Kategori : Sektörden Haberler
05 Mayýs 2017 12:25
16277 kere okundu.
Acil Nakit Ýhtiyaçlarýný Karþýlamak Ýçin 6 Alternatif Yol
Kredi hesaplama sitesi Hesapkurdu.com acil nakit ihtiyaçlarýný karþýlamak için izlenebilecek 6 alternatif yol tavsiyesinde bulundu.
Kategori : Sektörden Haberler
05 Mayýs 2017 12:25
16277 kere okundu.

Ýþ Yerinden Avans Çekilebilir

Mümkünse iþ yerinden avans çekilmesi acil nakit ihtiyaçlarýný karþýlamak için en ideal yollardan biridir. Çünkü herhangi bir ek masraf alýnmaz veya faiz uygulamasý olmaz. Eðer nakit ihtiyacý olan kiþi kullanmýyorsa, baþka bir kiþinin kullanmasýný da istenebilir. Bu sayede çok kýsa vadeli de olsa masrafsýz nakit ihtiyaç karþýlanmýþ olur.

Kredi Kartý Üzerinden Nakit Çekim Yapýlabilir veya Taksitli Nakit Avans Kullanýlabilir

Eðer kredi kartý kullanýlýyor ve kredi notu da yeterli ise kýsa vadeli ve düþük tutarlý ihtiyaçlar için kredi kartý üzerinden nakit çekim yapabilir. Eðer ödeme uzun vadeli olarak yapýlmak isteniyorsa, yine kredi kartý üzerinden limit yeterli olmasý halinde taksitli nakit avans da tercih edilebilir. Ancak her iki durumda, nerdeyse tüm bankalar o günün þartlarýnda yasal olarak uygulayabilecekleri en yüksek faiz oraný olan akdi faizi (alýþveriþ faizini) uygular.

Banka Hesaplarýna Artý Bakiye (KMH) Tanýmlanabilir

Banka hesaplarýna Kredili Mevduat Hesabý (KMH) olarak da adlandýrýlan artý para tanýmlanabilir. Bu paranýn tanýmlanabilmesi için de kredi notunun yeterli seviyede olmasý gerekir. KMH limitleri ise bankalara göre deðiþmekle birlikte, en fazla alýnan maaþýn 2 ile 3 katý arasýnda olabilir. Ayrýca çekilen bu paraya akdi faiz uygulanýr ve ay sonu faiz hesaplamasý yapýlýr.

Ýnternet Bankacýlýðý Üzerinden Anýnda Kredi Baþvurusu Yapýlabilir

Ýnternet bankacýlýðý kullanýlýyorsa, düþük tutarlý ihtiyaçlar çoðu zaman herhangi bir belge imzalamadan anýnda karþýlanabiliyor. Genel olarak bu baþvurular için de kredi notunun iyi olmasý istense bile ufak limitli talepler olmasý halinde bankalar daha esnek davranabiliyor. Ayrýca genel olarak piyasa faiz oranýndan biraz daha yüksek bir faiz uygulanýyor.

Yüksek Nakit Talepleri Ýçin Ýhtiyaç Kredisine Baþvurulabilir

Kredi kartý, KMH veya internet bankacýlýðý genel olarak kýsa vadeli düþük tutarlý ihtiyaçlarý karþýlamak için baþvurulacak yollardýr. Günümüzün bankacýlýk sisteminde eðer kredi notu iyi ise 1-2 saat içerisinde ihtiyaç kredisi kullanma þansý mevcut. Öte yandan ihtiyaç kredisini 48 ay vade ile kullanma ve ipotek vererek, kefil göstererek kredi limiti yükseltme ihtimali de var.

Ýkinci El Eþya Satýþý Yapýlabilir

Ýkinci el eþya satýþýnýn internet siteleri üzerinde hýzlý ve ücretsiz olarak yapýlabilmesi, acil ihtiyaçlarý karþýlamak için alternatif ve güzel bir yoldur. Özellikle satýlmak istenen eþyalarýn muadillerine göre daha uygun fiyatlar ile sunulmasý durumunda, satýþ iþlemi çok daha hýzlý bir þekilde yapýlabilir. Ayrýca bu yöntemde sadece kullanýlan deðil, kullanýlmayan eþyalarýn da belirli bir deðer ile elden çýkarýlabileceði göz önüne alýnmalýdýr.
Kaynak: Hesapkurdu.com – Acil Nakit Ýhtiyacý


#