Panora GYO daðýtýlabilir kârýnýn en az yüzde 75?ini nakit olarak daðýtma garantisiyle halka açýlýyor.

'/> Panora GYO, 15-16-17 Mayýs?ta halka açýlýyor - Kategori : Sektörden Haberler - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
Panora GYO, 15-16-17 Mayýs?ta halka açýlýyor

Panora GYO daðýtýlabilir kârýnýn en az yüzde 75?ini nakit olarak daðýtma garantisiyle halka açýlýyor.


Kategori : Sektörden Haberler
09 Mayýs 2013 08:05
13362 kere okundu.
Panora GYO, 15-16-17 Mayýs?ta halka açýlýyor

Panora GYO daðýtýlabilir kârýnýn en az yüzde 75?ini nakit olarak daðýtma garantisiyle halka açýlýyor.


Kategori : Sektörden Haberler
09 Mayýs 2013 08:05
13362 kere okundu.

Deniz Yatýrým liderliðinde oluþturulan konsorsiyum tarafýndan gerçekleþtirilecek halka arz ile þirketin yüzde 25’i halka açýlacak. Halka arz gelirinin 102 milyon 225 bin lira olacaðý arz sonrasý þirketin piyasa deðeri 408,9 milyon lira olacak. Tamamý yurt içinde gerçekleþtirilecek halka arzda paylarýn yüzde 90’ý bireysel yatýrýmcýlara, yüzde 10’u ise kurumsal yatýrýmcýlara tahsis edildi.

 

53 ortaktan binlerce ortaða
 
Ankara iþ dünyasýnýn önde gelen isimlerinin arasýnda bulunduðu 53 ortaklý bir yapý olan Panora GYO, yatýrýmýný tamamlamýþ, borçsuz, düzenli ve artan kira geliri olan, istikrarlý kârlýlýða sahip, kârýný ortaklarýyla paylaþan bir þirket.
 
Panora GYO, daðýtýlabilir kârýnýn en az yüzde 75’ini nakit olarak daðýtmayý þirket ana sözleþmesinde karara baðlayarak, Borsa Ýstanbul’un en yüksek oranda nakit temettü taahhüdü veren þirketi unvaný ile borsaya ‘merhaba’ demeye hazýrlanýyor. Panora GYO, son üç yýldaki daðýtýlabilir kârýnýn tamamýný ortaklarýna daðýtmýþ bir þirket olarak bu uygulamayý fiilen hayata geçirmiþ durumda.
 
Ortak satýþý ve sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleþtirilecek arzý takiben iki yýl süreyle mevcut ortaklar paylarýndan satýþ yapmayacak, iki yýl süreyle bedelli sermaye artýrýmý yapýlmayacak.
 
Çifte garanti ile 15-17 Mayýs tarihleri arasýnda talep toplanacak
 
Panora GYO halka arzýnýn ayrýntýlarý, 8 Mayýs 2013 Çarþamba günü Ýstanbul’da düzenlenen bir toplantýyla basýn ve kamuoyuyla paylaþýldý. Panora GYO Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Sacit Güran ve Deniz Yatýrým Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakýrhan’ýn ev sahipliðinde gerçekleþtirilen toplantýda, “Çifte Garanti” ile halka açýlacak Panora GYO’nun, 15-17 Mayýs 2013 tarihleri arasýnda talep toplayacaðý açýklandý.
 
Toplantýda, Panora GYO hakkýnda bilgi veren Sacit Güran, “Panora GYO, Ankara’nýn gözdesi ve alýþveriþ kalbi Panora AVM’nin sahibi olarak, yüzde 100’e yakýn doluluk oraný, düzenli kira geliri ve istikrarlý kârlýlýða sahip bir þirket. Yatýrýmýný tamamlamýþ, dolayýsýyla kaynak ihtiyacý olmayan, kârýný ortaklarýyla paylaþan, borçsuz bir þirket olarak yatýrýmcýlarýn huzuruna çýkýyoruz. Borsa  Ýstanbul’un yüzde 75 ile en yüksek oranda nakit kâr payý daðýtma taahhüdü veren þirketi olarak, borsaya merhaba demeye hazýrlanýyoruz. Ayrýca, ortak satýþý yoluyla paylarýný halka arz edenler primli fiyattan yüzde 100 geri alým garantisi veriyor. Baþkentin alýþveriþ kalbini Türkiye yatýrým dünyasýna açarken, yatýrýmcýlarý böyle bir þirkete ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.
 
Üç yýlda 52,8 milyon lira nakit temettü
 
Þimdiye kadar baþka bir þirkette rastlanmayan þekilde, en az yüzde 75 nakit temettü daðýtým garantisiyle halka açýlacaklarýný vurgulayan Güran, “Daðýtýlabilir kârýmýzýn en az yüzde 75’ini nakit daðýtma yönündeki kararýmýz, ana sözleþmemizde yer alan ve fiilen uygulanmakta olan bir karar. Son üç yýlda þirketimizin yasal kayýtlara göre toplam net kârý 65,4 milyon lira, yasal yedekler ve geçmiþ yýl zararlarý sonrasý daðýtýlabilir kârý ise 52,8 milyon lira oldu. Bu kârýn tamamýný ortaklarýmýza nakit olarak daðýttýk. Her ne kadar taahhüdümüz, daðýtýlabilir kârýmýzýn en az yüzde 75’ini nakit olarak daðýtma yönünde olsa da amacýmýz son üç yýldýr olduðu gibi, tamamýný nakit temettü olarak ortaklarýmýzla paylaþmaktýr. Yatýrýmlarýný tamamlamýþ ve kesinlikle yeni yatýrým planlamayan, dolayýsýyla kaynak ihtiyacý bulunmayan bir þirket olarak, daðýtýlabilir kârýmýzýn tamamýný daðýtmamýzýn önünde hiçbir engel bulunmuyor” þeklinde konuþtu.
 
“2012 yýlýnda halka açýk bir þirket olsaydýk temettü verimliliðimiz yüzde 6 civarýnda olacaktý. Sadece bu gelir dahi yatýrýmlarý enflasyona karþý koruyacak düzeydedir. Borsada bu düzeyde kâr payý daðýtan çok az þirket var” diyen Sacit Güran, “Þimdi bu uygulamamýzý halka açýk bir þirket olarak borsaya taþýmaya hazýrlanýyoruz. Borsada en yüksek oranda temettü daðýtan þirketlerden birisi olacaðýz. Kâr marjlarýnýn azaldýðý, halka açýk þirketlerin kâr payý daðýtým politikasýnýn daha çok önem kazandýðý günümüz koþullarýnda temettü politikamýzýn yatýrýmcýlar tarafýndan ilgiyle karþýlanacaðýna, yatýrýmcýlarýn gönlünü kazanan bir þirket olacaðýmýza inanýyoruz. Hem potansiyel hisse deðer artýþý hem yüksek oranlý temettü daðýtýmý yoluyla Panora GYO yatýrýmcýlarýna çifte kazanç fýrsatý sunmaktan mutluyuz” dedi.
 
Ankara’nýn alýþveriþ kalbi, dünya markalarýnýn tercihi
 
Ankara iþ, ekonomi ve siyaset dünyasýnýn uðrak yeri ve buluþma mekaný olan Panora Alýþveriþ ve Yaþam Merkezi’nin, hýzla geliþmekte olan, modern iþ merkezlerinin, büyük kurumlarýn, büyükelçiliklerin, Baþbakanlýðýn ve Çankaya Köþkü’nün de bulunduðu Ankara’nýn en önemli semti Çankaya-Oran’da yer aldýðýna dikkat çeken Güran, “Panora AVM, tüm Ankaralýlar için seçkin bir alýþveriþ ve yaþam merkezi olma özelliði taþýyor” dedi.
 
Panora GYO’nun, Panora AVM’nin sahibi olarak yüksek ve düzenli artan kira gelirine sahip bir þirket olduðunu belirten Güran, ulusal ve dünya ölçekli önemli markalarýn yer aldýðý maðazalarla mevcut kira sözleþmelerinin uzun vadeli olduðunu, sözleþme yenilemelerinin de uzun vadeli yenilendiðini ifade etti. Büyük bölümü Euro bazlý olan sözleþmelerin yýllýk yüzde 3-5 arasý oranda artýþ gösterdiðini kaydeden Güran, sözlerini þöyle sürdürdü:
 
“Toplam 180 bin metrekarelik inþaat alanýna sahip Panora’da 86 bin metrekarelik kiralanabilir alan bulunuyor. Dünyaca ünlü pek çok ünlü markanýn Ankara’ya giriþ noktasý olan Panora,190’dan fazla markaya ev sahipliði yapýyor. Tüketicinin beklentilerini karþýlayan, beðenisini kazanmýþ bir marka karmasýna sahibiz. Harcama düzeyi yüksek, geniþ bir müþteri kitlesine hitap ediyoruz. Yüzde 100’e yakýn doluluk oranýyla çalýþan Panora, kurulduðu günden bu yana Ankara’nýn en çok tercih edilen ve beðenilen alýþveriþ merkezlerinden birisi durumunda. Panora, 6 bin metrekarelik Spor Merkezi, 6 bin 200 metre karelik Eðlence Merkezi, bin metrekarelik Kültür Merkezi, farklý tercih ve beðenilere hitap eden seçkin restoranlarýyla sadece bir alýþveriþ merkezi deðil ayný zamanda bir yaþam merkezi olma özelliði taþýyor.”
 
Panora GYO yatýrýmcýsýnýn çoðu GYO yatýrýmcýsýndan farklý olarak, yatýrým yapacaðý gayrimenkulün ne olduðunu net bir þekilde bileceðini vurgulayan Güran, “Panora GYO hissesi bire bir Panora AVM’yi temsil ediyor. Panora GYO hissesine sahip her bir yatýrýmcý, Panora AVM’nin ortaðý olduðunu hissedecek. Onun performansýnýn bire bir kendisine yansýyacaðýný bilecek” dedi.
 
 
EmlakJet Haber

#