Þiþhane-Haliç Metro Geçiþ Köprüsü-Yenikapý Metro hattý´nýn açýlýþý bugün yapýldý. '/> Haliç Metro Köprüsü Açýldý! - Kategori : Sektörden Haberler - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
Haliç Metro Köprüsü Açýldý!

Þiþhane-Haliç Metro Geçiþ Köprüsü-Yenikapý Metro hattý´nýn açýlýþý bugün yapýldý.


Kategori : Sektörden Haberler
15 Þubat 2014 13:58
85198 kere okundu.
Haliç Metro Köprüsü Açýldý!

Þiþhane-Haliç Metro Geçiþ Köprüsü-Yenikapý Metro hattý´nýn açýlýþý bugün yapýldý.


Kategori : Sektörden Haberler
15 Þubat 2014 13:58
85198 kere okundu.

Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi tarafýndan yaptýrýlan Þiþhane-Haliç Metro Geçiþ Köprüsü-Yenikapý Metro Hattý´nýn Yenikapý Marmaray Ýstasyonu´nda düzenlenen açýlýþ Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan´nýn katýlýmýyla gerçekleþti.

Dünyanýn en zor metro hattýnýn gerçekleþtiðini belirten Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, ´´ Ýstanbul´un binlerce yýllýk tarihini barýndýran bir bölgede, tarihi eserlere zarar vermeden tam tersine tarihi ortaya çýkararak hattý inþa ettik. Hattýn gecikmesini göze alarak, 77 milyon lira harcama yaparak, tarihi dokuyu ve tarihi eserleri de ortaya çýkardýk. Bu açýlýþ 4-4,5 yýl önce yapýlacaktý. Bu hassasiyetimiz sebebiyle gecikti" dedi.

 

´´Dünya Marmaray´ý konuþuyor. Þimdi de Haliç´teki köprü konuþulacak´´ diyen Erdoðan,yapýlan metro hattýyla Taksim´den Kartal artýk 69,5 dakika´da gidileceðini belirtti.

 

3,5 kilometre uzunluðundaki bu hattýn Haliç üzerinden Þiþhane´nin Yenikapý´ya baðlandýðýný belirten Erdoðan,"Hacýosman´dan metroya binen vatandaþýmýz Haliç Köprüsü´nden geçerek, Yenikapý´ya ulaþacak. Buradan Marmaray ile karþýya geçecek, oradan da Kartal´a kadar gidebilecek. Artýk Taksim-Yenikapý sadece 7,5 dakika. Taksim-Kadýköy artýk 24,5 dakika. Taksim´den Kartal artýk 69,5 dakika" diye konuþtu.

 

 

Emlak Jet Haber 

 

 


#