Avrupalý betoncular Ýstanbul´da buluþuyor
Avrupa Hazýr Beton Birliði (ERMCO) Kongresi, 4-5 Haziran 2015´te Ýstanbul Askeri Müze´de düzenlenecek.
Kategori : Sektörden Haberler
07 Temmuz 2014 05:37
16160 kere okundu.
Avrupalý betoncular Ýstanbul´da buluþuyor
Avrupa Hazýr Beton Birliði (ERMCO) Kongresi, 4-5 Haziran 2015´te Ýstanbul Askeri Müze´de düzenlenecek.
Kategori : Sektörden Haberler
07 Temmuz 2014 05:37
16160 kere okundu.

Türkiye Hazýr Beton Birliði´nden (THBB) yapýlan açýklamaya göre, 1995´te Ýstanbul´da baþarýyla gerçekleþtirilen kongreden 20 yýl sonra 15. ERMCO Kongresi yine Ýstanbul´da gerçekleþecek. Üç yýlda bir gerçekleþtirilen kongreye, dünya ve Avrupa hazýr beton sektörünün önemli temsilcileri katýlacak.

ÖNEMLÝ TEMSÝLCÝLER KATILACAK 

Açýklamada konuyla ilgili görüþlerine yer verilen THBB Baþkaný Yavuz Iþýk, kongreye Avrupa hazýr beton sektörünün önemli temsilcilerinin katýlmasýný beklediklerini vurguladý.

SEKTÖR AÇISINDAN ÖNEMLÝ BBÝR KONGRE 

Iþýk, "Bu açýdan ülkemiz ve özellikle sektörümüz açýsýndan büyük öneme sahip bir kongre olacaðýný vurgulamak gerekir. Bu noktada 1995 yýlýnda ERMCO´nun 11. kongresini Ýstanbul´da baþarýlý bir organizasyonla gerçekleþtirdiðimizi hatýrlatmak isterim. Birliðimizin, ERMCO 2015 Kongresi´ne de baþarýyla ev sahipliði yaparak, ülkemizi ve sektörümüzü en iyi þekilde temsil edeceðinden emin olabilirsiniz" deðerlendirmesinde bulundu.

BETONUN KULLANIMI VE MÝMARÝSÝ ANA BAÞLIK 

Verilen bilgilere göre, beton çözümlerinin sürdürülebilirliði, betonun topluma katkýsý, pazarlanmasý ve yönetimi ile beton konusundaki geliþmelerin ele alýnacaðý kongrede ayrýca, betonun mimari kullanýmý ve bugüne kadar inþa edilen beton dünya harikalarý da oturumlarýn ana baþlýklarýndan olacak.

SERGÝ DÜZENLENECEK 

Kongre ile eþ zamanlý olarak betonun üretimine ve test edilmesine yönelik malzemelerin, ürünlerin ve ekipmanlarýn sunulduðu bir sergi de düzenlenecek. 1991 yýlýndan bu yana Avrupa Hazýr Beton Birliði üyesi olan THBB, ERMCO´nun 11. Kongresini 23-24 Haziran 1995´te Ýstanbul´da baþarýlý bir organizasyonla gerçekleþtirmiþti.

BETON FUARLARI DÜZENLENÝYOR 

THBB, 1998´te Antalya´da yapýlan ERMCO yönetim kurulu toplantýsý ve teknik komite toplantýlarýna, 2005 yýlýnda ise Ýstanbul´da yapýlan ERMCO temsilciler toplantýsýna ev sahipliði yaparak, Türkiye´yi temsil etti. Kogre, seminer ve fuarlarda tecrübesiyle bir marka haline gelen THBB, 2004, 2008, 2011 ve 2013 yýllarýnda Hazýr Beton Kongresi ve Fuarlarýný baþarýyla gerçekleþtirdi.

AKADEMÝSYENLER SUNUM YAPACAK 

THBB nisan ayýnda Beton Fuarýný ilk defa Ankara´da gerçekleþtirdi. Çevre ve Þehircilik Bakaný Ýdris Güllüce ve ASO Baþkaný Nurettin Özdebir´in katýlýmýyla açýlýþý gerçekleþen Beton Ankara Fuarý büyük ilgi gördü. Ýnþaat, hazýr beton ve agrega sektörlerini buluþturan fuarý 3 günde on bin kiþi ziyaret etti. Fuar kapsamýnda akademisyenlerin sunumlarýyla zenginleþen seminerlere ilgi de yoðun oldu.


#