Satýlýk Köy!
Ekonomik kriz yüzünden köy topluca satýþa çýkarýldý
Kategori : Sektörden Haberler
Bugün 02:59
22736 kere okundu.
Satýlýk Köy!
Ekonomik kriz yüzünden köy topluca satýþa çýkarýldý
Kategori : Sektörden Haberler
Bugün 02:59
22736 kere okundu.
Ekonomik kriz yüzünden kamu mülklerini, makam araçlarýný açýk artýrmaya çýkaran Ýtalya’da bu kez de bütün bir köy satýþa sunuldu.
 
Ýnternet üzerindeki müzayede sitesi eBay’de baþlatýlan açýk artýrmada Ekonomik kriz yüzünden kamu mülklerini, makam araçlarýný açýk artýrmaya çýkaran Ýtalya’da bu kez de bütün bir köy satýþa sunuldu. köyündeki 14 ev için toplam 245 bin euro isteniyor.
 
Ülkenin kuzeyindeki “Gran Paradiso” (Büyük Cennet) milli parkýnýn eteklerinde bulunan Calsazio köyünün karakteristik taþ evleri sahipleri tarafýndan topluca satýþa sunuldu. Halen 20 kiþinin yaþadýðý köydeki evlerin müstakbel sahibinin evleri restore ederek otel ve restorana dönüþtürmesi ve turizme açmasý isteniyor. Köylüler, yatýrýmsýzlýk yüzünden harap haldeki evlerin ve köyün bu sayede kurtulmasýný umuyor. Tek þartlarý ise binalarýn mimari özelliklerinin korunarak yerel geleneklere uygun þekilde restore edilmesi.
 
Calsazio köyü Gran Paradiso milli parkýnýn eteklerinde ve ayný zamanda da Torino kentine 50 km mesafede. Köylüler, köyün bu özelliklerini öne çýkararak müþteri çekmeye çalýþýyor.
 
Ýtalyan hükümeti tasarruf tedbirleri kapsamýnda geçen Nisan ayýnda bazý kamu mülklerini de satýþa çýkarmýþtý. Ancak aralarýnda Venedik yakýnlarýndaki Poveglia adasý, Taranto’daki bir manastýr ve Osmanlý istilalarýna karþý yapýlan Gradisca d’Isonzo Kalesi’nin de bulunduðu mülklere uygun fiyat veren bir alýcý çýkmamýþtý.

#