TOKÝ´nin depremde can kaybýný en aza indirecek projesi Baþbakanlýk Toplu Konut Ýdaresi Baþkaný(TOKÝ), Ahmet Haluk Karabel, ´´Türkiye genelinde kentsel dönüþümleri, birinci ve ikinci derecede depremsel aðýrlýðý olan bölgelerden baþlayarak tamamlarsak, can kaybýný da minimuma indirmiþ olacaðýz´´ dedi. '/> TOKÝ´nin deprem projesi - Kategori : Toki'den Haberler - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
TOKÝ´nin deprem projesi
TOKÝ´nin depremde can kaybýný en aza indirecek projesi Baþbakanlýk Toplu Konut Ýdaresi Baþkaný(TOKÝ), Ahmet Haluk Karabel, ´´Türkiye genelinde kentsel dönüþümleri, birinci ve ikinci derecede depremsel aðýrlýðý olan bölgelerden baþlayarak tamamlarsak, can kaybýný da minimuma indirmiþ olacaðýz´´ dedi.

Kategori : Toki'den Haberler
20 Haziran 2012 13:41
20354 kere okundu.
TOKÝ´nin deprem projesi
TOKÝ´nin depremde can kaybýný en aza indirecek projesi Baþbakanlýk Toplu Konut Ýdaresi Baþkaný(TOKÝ), Ahmet Haluk Karabel, ´´Türkiye genelinde kentsel dönüþümleri, birinci ve ikinci derecede depremsel aðýrlýðý olan bölgelerden baþlayarak tamamlarsak, can kaybýný da minimuma indirmiþ olacaðýz´´ dedi.

Kategori : Toki'den Haberler
20 Haziran 2012 13:41
20354 kere okundu.

TOKÝ Baþkaný Karabel, Baþkanlýðý ile Mamak Belediyesi´nin iþbirliðinde yürütülen Ankara-Mamak Anayurt ve Gülseren Mahalleleri Kentsel Dönüþüm ve Geliþim Projesi Yýkým Töreni´ne katýldý. Karabel, konuþmasýna, Hakkari´deki terör saldýrýsýnda þehit düþen askerlere Allah´tan rahmet, yaralýlara acil þifalar dileyerek baþladý.

TOKÝ´nin 1984´ten bu yana Konut ve sosyal donatý üretme iþlemini hýzlý þekilde sürdürdüðünü ifade eden Karabel, 58. Hükümetten itibaren de toplu Konut ataðý baþlatýldýðýný ve planlý Kentleþme sürecine girildiðini hatýrlattý.

Geçen yýlýn 6. ayýnda, 500 bin konut üretimi hedeflerini gerçekleþtirdiklerini ve bugün itibarýyla da 545 bin rakamýna ulaþtýklarýný ifade eden Karabel, ´´Baþka bir deyiþle nüfusu 100 bini aþkýn 21 þehir yapmýþ bulunuyoruz. Ya da Bursa gibi bir büyük þehrimizi baþtan yapmýþýz diyebiliriz. Baþbakanýmýzýn, 61. Hükümet döneminde bize verdiði ikinci 500 bin konutluk hedefimizi de 2023 yýlýna kadar inþallah tamamlayacaðýz´´ diye konuþtu.

Kentsel dönüþümle, görsel kirliliði önlüyoruz

Kentsel dönüþümlerle fiziksel, sosyo-kültürel, psikolojik ve finansal geliþimin de saðlandýðýný, þehirlerdeki görsel kirliliðin önlendiðini vurgulayan Karabel, ´´Vatandaþlarýmýzýn, yaþanabilir mekanlarda hayatýný sürdürme özgürlüðü ve hakký var. Dolayýsýyla Mamaklý kardeþlerimizin de bu haktan faydalanmalarý bizi mutlu ediyor´´ dedi.

Türkiye´nin Deprem bölgesinde olduðuna iþaret eden Karabel, ´´Türkiye genelinde kentsel dönüþümleri, birinci ve ikinci derecede depremsel aðýrlýðý olan bölgelerden baþlayarak tamamlarsak, can kaybýný da minimuma indirmiþ olacaðýz´´ ifadelerini kullandý.

Kentsel Dönüþüm projelerinin, TOKÝ ya da belediyelerin yalnýz baþýna yapabileceði bir çalýþma olmadýðýný belirten Karabel, Afet Yasasý ile kentsel dönüþümleri, Türkiye genelinde hýzlandýrarak, yerel yönetimlerle birlikte yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Yerel yönetimlerle ortak çalýþmalarýný anlatan Karabel, mevcut projeleri kapsamýnda üretilecek 258 bin 500 konuttan, 150 projede 70 bin 978 konutun ihale sürecini baþlattýklarýný bildirdi.

Ankara´da farklý belediyelerle yürüttükleri 12 kentsel dönüþüm projelerinin bulunduðunu dile getiren Karabel, bu kapsamýnda bugüne kadar 19 bin 533 konutluk ihale yaptýklarýný ve 14 bin 341 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.

Sadece konut yapmak deðil yaþam alaný oluþturmak çok önemli

Mamak Belediye Baþkaný Mesut Akgül de proje hakkýnda bilgi vererek, ´´Artýk günümüzde sadece konut yapmak deðil yaþam alaný oluþturmayý çok önemli görüyorum. Dolayýsýyla bu projemizde de bunu dikkate aldýk´´ diye konuþtu.


Çalýþmanýn baþlatýldýðý 5 aylýk sürede Gecekondu sahiplerinin yüzde 67´siyle anlaþtýklarýný bildiren Akgül, TOKÝ Baþkaný Karabel ve emeði geçen herkese teþekkür etti. Daha sonra, Karabel ile Belediye Baþkaný Akgül, gecekondunun duvarýna balyozla vurarak, yýkýmlarý baþlattý.

Yüzde 20´si konut, yüzde 80´i yeþil alan.

 Anayurt ve Gülseren Mahalleleri Kentsel Dönüþüm ve Geliþim Projesi kapsamýnda, 1100 Gecekondu yýkýlarak yerine 5 bin 400 konut inþa edilecek. Toplam 440 bin metrekarede uygulamaya konan projenin yüzde 20´si konut, yüzde 80´i ise yeþil alan, yol ve sosyal donatý alanýndan oluþacak. Kaynak:habervitrini.com


#