Türkiye?nin en büyüðü Nutella?ya satýldý
Türkiye´nin fýndýk ihracat rekortmeni Oltan Gýda´nýn, çikolata üreticisi Ýtalyan Ferrero´ya satýldýðý bildirildi.
Kategori : Sektörden Haberler
18 Temmuz 2014 05:52
15498 kere okundu.
Türkiye?nin en büyüðü Nutella?ya satýldý
Türkiye´nin fýndýk ihracat rekortmeni Oltan Gýda´nýn, çikolata üreticisi Ýtalyan Ferrero´ya satýldýðý bildirildi.
Kategori : Sektörden Haberler
18 Temmuz 2014 05:52
15498 kere okundu.

Oltan Gýda Yönetim Kurulu Baþkaný Orhan Veli Oltan, yaptýðý yazýlý açýklamada, Türkiye fýndýk ihracat rekortmeni olan Oltan Gýda´nýn, Türk fýndýðýnýn en büyük alýcýsý olan Ýtalyan çikolata devi Ferrero´ya satýldýðýný belirterek, "Oltan Gýda´nýn Ýtalyan Ferrero´ya satýþ iþlemi kesinleþti, imzalar atýlarak satýþ iþlemi tamamlandý" ifadesine yer verdi.

OLTAN GIDA FAALÝYETE DEVAM EDECEK

Ýþletmelerinin Oltan Gýda ismiyle faaliyetlerine devam edeceðini, kendisi ve ortaðý Þükrü Güngör Köleoðlu´nun 5 yýl süreyle þirketin idaresini sürdüreceðini belirten Oltan, Ferrero´nun sektörde söz sahibi ve istikrarlý üretici bir firma olduðuna iþaret etti.

TÜRK FINDIÐININ VERÝMÝ ARTACAK 

Oltan, Ferrero´nun Türk fýndýðýnýn kalitesinin artýrýlmasý için çalýþmalar yapacaðýný ifade ederek, þunlarý kaydetti:Ferrero´nun Türk fýndýðý konusunda makineli iyi tarým uygulamalarý ile teknolojiyi kullanarak verim ve kaliteyi arttýrma yönünde geniþ kapsamlý çalýþmalarý olacak. Bu çalýþmalara geçtiðimiz yýllarda baþlanmýþtý. Hedef, verim ve kaliteyi arttýrýrken, üretim maliyetlerini azaltmak ve üreticinin de kazanmasýný saðlamaktýr. Böylelikle Türk fýndýðýnda son yýllarda azalan verim kaybýnýn da önüne geçilmiþ olunacak." dedi.

OLTAN GIDA´NIN KURUÞ TARÝHÝ 

Ferrero´ya, anonim þirket haline dönüþtürülerek satýþý yapýlan Oltan Gýda Maddeleri Ýhracat Ýthalat ve Ticaret Limited Þirketi, 5 Nisan 1984 yýlýnda Kenan Oltan, Burhan Oltan, Orhan Veli Oltan ve Þükrü Güngör Köleoðlu ortaklýðý ile kuruldu. 1940´lý yýllardan itibaren fýndýk iþiyle ilgilenen Oltan ailesinin þirketine ait Düzce, Ordu ve Trabzon´da fýndýk kýrma fabrikalarýnýn yaný sýra Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi´nde dünyanýn en geliþmiþ fýndýk entegre iþleme tesisi bulunuyor.

OLTAN GIDA TÜRKÝYE´NÝN 55´ÝNCÝ SIRASINDA 

27 dönüm alana kurulan ve 2007 yýlýnda üretime baþlanan entegre iþletmede her türlü fýndýk ve mamulleri üretimi yapýlabiliyor. 2002 yýlýndan beri Türkiye fýndýk ihraç rekortmenliðini elinde bulunduran Oltan Gýda´ya ait iþletmelerde bin 500´ü aþkýn kiþi çalýþýyor. Oltan Gýda 2013 cirolarý itibariyle ÝSO´nun Türkiye´nin büyük sanayi kuruluþlarý arasýnda 55´inci sýrada yer aldý.


#