Moda Bostaný´na otopark yapýlmayacak
Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi, Kadýköy?deki Caferaða Mahallesi Moda Bostaný?na verdiði otopark ruhsatýný iptal etti.
Kategori : Sektörden Haberler
18 Aðustos 2014 16:39
13520 kere okundu.
Moda Bostaný´na otopark yapýlmayacak
Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi, Kadýköy?deki Caferaða Mahallesi Moda Bostaný?na verdiði otopark ruhsatýný iptal etti.
Kategori : Sektörden Haberler
18 Aðustos 2014 16:39
13520 kere okundu.

Mahalleliler, otopark yapýlmasýna karþý bostana kurduklarý çadýrla direniyordu. Kadýköy Belediyesi bugün yaptýðý açýklamayla, baþvurularýnýn olumlu sonuçlandýðýný, Vakýflar Genel Müdürlüðü’ne ait araziye verilen otopark ruhsatýnýn iptal edildiðini duyurdu.

AFET TOPLAMA ALANI OLARAK BÝLÝYORDU

Moda´daki son yeþil alanlardan biri olan ve “Afet Toplanma Alaný”olarak belirlenen yeþil alanda 31 Temmuz’da otopark yapýmý için çalýþma baþlatýlmak istendi. Alana dozerlerin gelmesiyle mahalleli de yeþil alana toplandý ve Caferaða Dayanýþmasý çadýr kurarak nöbet tutmaya baþladý. Ýnþaat, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine Kadýköy Belediyesi Zabýta Müdürlüðü ekipleri tarafýndan geçici olarak durduruldu. Kadýköy Belediyesi 4 Aðustos’ta ÝBB’ye ruhsat iptali baþvurusunda bulundu.

GECE GÜNDÜZ NÖBET TUTTULAR 

Nöbet tutanlar, bianet’e þu açýklamayý yapmýþtý: “Kadýköy’ün artan trafik sorunundan bahsederek buraya zaten otopark gerekmediðini söyleyenlerin de ‘Gerekiyorsa da bizi ilgilendirmiyor’ diyenlerin de ortak cümlesi ‘Buraya otopark yaptýrmayacaðýz’. Otoparka dair ruhsatlar iptal edilene, bu konuda bir risk kalmayana dek nöbete devam edeceklerini söylüyorlar.”

ÝMARDA ÇOCUK BAKÇESÝ OLARAK GÖRÜNÜYOR

Bölge zaten Kadýköy Belediyesi’nin onaylý olmayan planlarýnda afet toplanma ve çadýr alaný olarak görülüyor. Belediyenin sitesinde de bu bilgiler yer alýyor. Yeþil alan Caferaða Muhtarlýðý ve saðlýk ocaðý yanýnda, Vakýflar Genel Müdürlüðü´ne ait. Kadýköy Belediyesi’nin bianet’e verdiði bilgiye göre, imar planýnda sabit pazar, otopark, çocuk bahçesi ve oyun alaný olarak görülüyor.

MAYIS´TA ÝLK TOHUMLAR EKÝLDÝ 

Ayný bölge, Kadýköy Belediyesi’nin onaylý olmayan planlarýnda afet toplanma ve çadýr alaný. Belediyenin sitesinde de bu bilgiler yer alýyor. Caferaða Dayanýþmasý’ndan Melis Özbakýr, bostan düþüncesinin uzun zamandýr akýllarýnda olduðunu ve arayýþlar sonunda mevcut yeri bulduklarýný söylemiþti. Caferaða Dayanýþmasý’nýn baþlattýðý ve mahallelinin katýlým gösterdiði bostan çalýþmalarýna Kuzguncuk ve Ýmrahor Bostanlarý ile Yeldeðirmeni Dayanýþmasý da yardýmcý oldu. Nisan ayý sonunda toprak ekime hazýrlandý, mayýsta ilk tohumlarýn ekildi ve Temmuz ayý ortasýnda hasat þenliði yapýlarak mahsuller toplandý.


#