Fikirtepe´de dönüþümde önemli adým
Fikirtepe Müteahhitler Platformu´ndan, sorunlarýn çözümü için önemli adým
Kategori : Sektörden Haberler
15 Nisan 2015 05:38
24249 kere okundu.
Fikirtepe´de dönüþümde önemli adým
Fikirtepe Müteahhitler Platformu´ndan, sorunlarýn çözümü için önemli adým
Kategori : Sektörden Haberler
15 Nisan 2015 05:38
24249 kere okundu.
Kadýköy Fikirtepe´deki kentsel dönüþüm bölgesinde sorunlarýn çözülmesi ve bölgedeki dönüþümün hýzlanmasý için bir araya gelen Fikirtepe Müteahhitler Platformu, Beþiktaþ’taki Çevre ve Þehircilik Ýstanbul Ýl Müdürlüðü’nde bir toplantý gerçekleþtirdi. Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý Müsteþarý Prof. Dr. Mustafa Öztürk´ün ev sahipliðinde düzenlenen toplantýya, Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý, Altyapý ve Kentsel Dönüþüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Çevre ve Þehircilik Ýl Müdürü Yaþar Güvenç, Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Yardýmcýsý Ahmet Erhan Gökal ve Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý Müsteþar Yardýmcýsý Ýrfan Uzun da katýldý. 
 
Emay Ýnþaat CEO’su Özkan Eker‘in Baþkanlýðý‘nda Teknik Yapý, Nuhoðlu, Emay, Vartaþ, Anka, SRP Yapý, Haldýz, Erþat Müþavirlik, Selka-NSK ve Baysaþ Ýnþaat´ýn katýlýmýyla oluþan platform üyelerinin yer aldýðý toplantýda, Fikirtepe yapý adalarýndaki güncel sorunlar masaya yatýrýldý, mevcut ve olasý sorunlara dair alternatif çözüm yollarý araþtýrýldý. Yaklaþýk 200.000 kiþinin yaþamasý öngörülen dönüþüm bölgesinin saðlýklý bir yaþam alanýna dönüþmesi için ortak hareket eden inþaat firmalarý, sorunlarýn detaylý olarak tespit edilmesi ve çözüme kavuþturulmasýný saðlamak için önümüzdeki günlerde çözüm yollarýna dair hazýrlanacak raporla birlikte yeniden bir araya gelecek.
 
Bölgedeki hak sahiplerinin maðduriyetini engellemek, yatýrýmcýnýn ve yapý adalarýnýn problemlerini çözmek, altyapý planlama problemlerinin çözümüne katkýda bulunmak ve kamu kurumlarýyla saðlýklý iletiþim kurmanýn amaçlandýðý Fikirtepe Platformu’nun yönetiminde, Baþkanlýðý yürüten Emay Ýnþaat CEO´su Özkan Eker, icra kurulu üyeleri Teknik Yapý Yönetim Kurulu Baþkaný Nazmi Durbakayým, Nuhoðlu Ýnþaat Yönetim Kurulu Baþkaný Ali Nuhoðlu, Vartaþ Ýnþaat Yönetim Kurulu Baþkaný Ömer Faruk Barata ve Baysaþ Ýnþaat Yönetim Kurulu Baþkaný Þemsettin Aydýn yer alýyor.

#